Arboretum Norrs vänner är en förening som ger intresserade möjlighet att bidra till och stödja utvecklingen av Arboretum Norr, en 20 hektar stor skogsträdgård väster om Umeå. I arboretet finns mer än 1700 exotiska växter av 280 arter inplanterade.

Som medlem i Arboretum Norrs vänner får du möjlighet att delta i exkursioner och arbetsdagar i arboretet. Du får också möjlighet att ta del av arboretets exklusiva växtmaterial. Läs mer om hur du blir medlem.

Baggböleforsen

Utsikt över Baggböleforsen från arboretet

Kalender

Studieresa till Örnsköldsvik.

2 september 2017 - 0:00

Årets studieresa blir av det kortare slaget då vi  gör en dagsutflykt ner till Örnsköldsvik och får guidning av stadens parker och trädsamlingar. Vi behöver anmälan en vecka före och det sker genom att sätta in 150:- på föreningens konto som reseavgift.

Arbetsdag i Arboretet

23 september 2017 - 10:00

Vår traditionella arbetsdag går av stapeln denna dag och vi hoppas att vi kan bli många som kan hjälpa till att göra ett fint arboretum ännu finare. De som kommer och hjälper till deltar i utlottning av något träd.

Se hela kalendern →

Nyheter

Studieresan 2016

Skrivet av Tommy den 22 januari 2017

Årets studieresa gick till Mälardalen. Uppskattade besök var bland annat Uppsala botaniska trädgård samt Ekolsunds arboretum. Här är lite bilder från besöken.  

Fototävlan

Skrivet av Tommy den 24 mars 2015

Arboretum Norr anordnar i år fototävlan för bilder tagna i arboretet. Gå in på deras facebook-sida för mera information (länkat från deras hemsida).

Äldre nyheter →