Arboretum Norrs Vänner är en fristående förening som ger intresserade möjlighet att bidra till och stödja utvecklingen av Arboretum Norr som är en 16 hektar stor skogsträdgård i Baggböle väster om Umeå. I arboretet finns mer än 2700 exotiska träd och buskar fördelat på ca 400 taxa planterade.

Som medlem i Arboretum Norrs vänner får du möjlighet att delta i exkursioner och arbetsdagar i arboretet. Du får också möjlighet att ta del av arboretets exklusiva växtmaterial. Läs mer om hur du blir medlem.

Resning av en makedonisk tall (Pinus peuce) i Europa-delen på vårens arbetsdag 2016. Foto: Jan Wretthén

Kalender

Arbetsdag – Vårpremiär i Arboretum Norr

19 maj 2018 - 9:00, plats: Baggböle

Välkommen att göra en arbetsinsats för att göra Arboretum Norr ännu vackrare. Allmänhetens arbetsdag i arboretet pågår mellan 10 och 14 nu på lördag. Vill du kan du komma redan kl 9.00 och vara med på en kortare guidad tur med arboretets föreståndare Johnny Schimmel.

Vi krattar, städar, pysslar och umgås. Vår vänförening bjuder på fika kl 12. Anmäl er på detta facebook event eller skicka ett mail till arboretum.norr@slu.se så att vi vet hur mycket fika som skall införskaffas. Alla (även hundar och barn) är välkomna!

Guidad tur i Arboretet i Baggböle – Tema: Svenska Lövträd

14 juni 2018 - 18:00, plats: Baggböle

Guidad vandring där vi tittar speciellt på våra svenska lövträd. Välkomna att förkovra dig lite om våra inhemska träd. Vi pausar också för lite fika vid älven.

Guidad tur i Arboretet i Baggböle – Tema: Japanska Träd

21 augusti 2018 - 17:30, plats: Baggböle

Japanska trädgården besöks och vi får lite guidning om fjärran österns alla träd. Föreningen bjuder på fika under kvällen

Se hela kalendern →

Nyheter

Studieresan 2017

Skrivet av arboretumnorr den 10 september 2017

En vacker septembermorgon styrde 3 bilar mot Örnsköldsvik och parkerade så småningom nere vid hamnen i staden. Där möttes vi upp av Örnsköldsvik stadsträdgårdsmästare Tommy Westin som hälsade oss välkomna och inledde stadspromenaden mot Badhusparken.

Studieresan 2016

Skrivet av arboretumnorr den 22 september 2016

Dagbok dag 1. 3 september 2016 En gråmulen morgon i början av september stod några få intresserade  arboretvänner, på Arlanda och väntade in alla deltagare till resan till Uppsala och Ekolsund.  Vi startade mot Uppsala

Äldre nyheter →