Kalender 2022

21 Maj11:00-15:00Arboretum Norrs Vänner på Fascinerande Växters Dag

I samband med Umeås 400 års jubileum så kommer vår vänförening att vara med på sjätte upplagan av Fascinerande växters dag för att informera om stiftelsens arbete.
Evenemanget håller till på Curiosum på konstnärlig campus.

Fascinerande växters dag arrangeras i Umeå av Umeå Plant Science Centre tillsammans med Curiosum, Umeå universitet och SLU. Det är ett internationellt evenemang som firas över hela världen. Mer än 500 vetenskapliga institutioner, universitet och botaniska trädgårdar i mer än 50 länder kommer att öppna sina dörrar för besökare.

Lars Dahlberg från Stiftelsen Arboretum Norr kommer också hålla en kortare guidning om träden i närliggande residensparken under dagen om vädret tillåter.

Läs mer här

22 Maj08:00-10:00Fågelmorgon i Baggböle arboretet

Umeå fyller 400 år och vi firar tillsammans med vår vänförening med ett antal evenemang. Kom ut till Baggböle för att lyssna och skåda på fåglar. Exkursionen leds av föreståndare Johnny Schimmel och fågelexpert Dag Österlund. Samling kl 8:00 vid Baggböle Herrgård.

28 Maj10:00-14:00Vårens Arbetsdag för allmänheten

Hjälp oss att förbereda Baggböle arboretet för årets säsong tillsammans med vår vänförening. Ta med oömma kläder så står vi för verktygen.
Vi krattar, klipper gräs, planterar, rensar ogräs, osv.
Sedan avslutar vi dagen med fika som vår vänförening står för.
Samling på huvudparkeringen ovan Baggböle Herrgård.

Augusti/September Invigning av Campus arboretet

Äntligen blir det möjligt för oss att bjuda in alla till nyinvigning av Campus arboretet.
Schema för dagen och slutgiltigt datum kommer snart!

1 Oktober10:00-14:00Höstens Arbetsdag för allmänheten

Tillsammans med Arboretum Norrs Vänner samt frivilliga från allmänheten ses vi i Baggböle för att göra klart arboretet för vintern. Avslutas som vanligt med fika som vänföreningen bjuder på. Samling på huvudparkeringen ovan Baggböle Herrgård.